Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mestergrønt

Potetkrem med nordisk rogn

Oppskrift på potetkrem

Oppskrift på potetkrem

-
+

Potetchips og fritert dill

  • 300.00 g mandelpotet
  • 4.00 store vanlige poteter
  • 3.00 dl solsikkeolje
  • 3.00 ss Røros-rømme
  • 3.00 dl melk
  • 4.00 ss smør
  • 5.00 kvaster dill
  • 60.00 g løyrom
  • 40.00 g rognkjeksrogn (kan sløyfes eller erstattes med løyrom)

Slik gjør du:

▶  Kutt de fire store potetene til staver på en mandolin. Om du ikke har mandolin, lag isteden potetchips med rotskreller eller ostehøvel.

▶  Legg potetstavene i kaldt, rennende vann i ti minutter. La dem renne godt av seg på papir så de er tørre før de går i frityren.

▶  Varm oljen til 185 grader og friter potetsticksene gyldne. Legg dem over på tørkepapir. Salt dem ved servering.

▶  Renplukk dillen og friter raskt til den er sprø. Legg også den over på tørkepapir.

▶  Skrell mandelpotetene og kok dem i vann til de nesten går i stykker. Sil vannet av, knus potetene lett og la dem dampe i den varme kjelen til alt vannet er fordampet og potetene meler seg.

▶  Press de kokte potetene gjennom en grov sikt eller en tamis. Ha i smøret og to dl varm melk. Rør kraftig om til en glatt potetkrem.  Ha i rømmen. Dersom potetkremen er fast i konsistensen kan den spes med varm melk eller mer rømme.  Poteter inneholder ulikt med stivelse.

▶  Kremen skal være bløt og luftig. Smak til med salt.

▶  Form rognen til et lite egg ved hjelp av to spiseskjeer. Legg potetkrem på tallerkenen, deretter rogn – med chipsen og dillen rundt.