Slik gjør du
- Del kjøttet i 3x3 centimeter store terninger.
- Legg kjøttstykkene i vann og kok raskt opp. La det koke i fem minutter før du heller av vannet.
- Kjør ananasen til en puré med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Finhakk chili, sitrongress, ingefær og hvitløk.
- Legg kjøttet tilbake i gryten og la det marinere i ananas, chili, sitrongress, ingefær, hvitløk, sukker, salt og buljongpulver i minst 30 minutter, gjerne over natten.
- Hell kokosvannet i gryten og kok opp. La gryten putre på lav varme til kjøttet er mørt, 1–2 timer.
- Skrell og del opp gulrøttene og løken grovt opp. Ha grønnsakene i gryten og la alt koke i ytterligere 30 minutter.
- Bland maisenna inn med litt kaldt vann og ha i gryten. Se på gryten hvor høy vannstanden opprinnelig var, og fyll opp med mer vann til den når streken matvarene har etterlatt seg. Kok videre i ti minutter. Smak eventuelt til med litt fiskesaus.
- Server med baguette, ris eller nudler, og gjerne små skåler med fiskesaus og chili til å dyppe biffbitene i.