Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Butter chicken

– Hvis du får en vindaloo i India, så vil jeg si at det brenner på dass
Oppskrift på butter chicken

Oppskrift på butter chicken

-
+

Marinert kylling

  • 1.00 kg kyllinglår
  • 7.00 ts ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
  • 3.00 ts hvitløk-paste (eller finhakket hvitløk)
  • 2.00 ts salt
  • 1.00 dl solsikkeolje
  • 200.00 g hengt yoghurt (ha naturell yoghurt i et kaffefilter i 30 minutter til mysen har skilt seg)
  • 6.00 ts chilipulver
  • 2.00 ts garam masala
  • 1.00 ts lønnesirup

Saus (base)

  • 1.00 kg bifftomat (grillet og skrelt)
  • 800.00 g hermetisk tomat
  • 2.00 ts hakket chili
  • 1.00 dl solsikkeolje
  • 1.00 ts grønne kardemommefrø
  • 1.00 ts lønnesirup
  • 120.00 g brunt sukker
  • 1.00 ts muskatnøtt
  • 200.00 g cashewnøtter (kjørt til paste i kjøkkenmaskin)
  • 10.00 ts chilipulver
  • 3.00 ts garam masala-pulver
  • 7.00 ts ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
  • 3.00 ts hvitløk-paste (eller finhakket hvitløk)

Saus (før servering)

  • 2.00 ts redusert helmelk (helmelk varmet opp og redusert til 1/3 av opprinnelig mengde)
  • 2.00 ts redusert fløte (fløte varmet opp og redusert til 1/3 av opprinnelig mengde)
  • 0.50 ts hakket chili
  • 0.50 ts ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
  • 50.00 g smør
  • 0.50 ts hakket koriander
  • 0.50 ts lønnesirup
  • 0.50 ts eplesidereddik

Slik gjør du

  • Heng yoghurten for å få ut mye av væsken.
  • Bland alt og vend inn kyllinglårene.
  • Marineres i én time eller helst over natten. 

Saus (base)

  • Bland alle ingrediensene i en gryte.
  • Kok i tre timer.
  • Kjør blandingen glatt i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.

Saus (før servering)

  • Tilsett ingrediensene i sausen.
  • Når kyllingen er ferdig marinert, stekes den til den er gjennomstekt. Dette kan gjøres i ovn, panne eller grill.
  • Når kyllingen er ferdig, legg den på en tallerken og hell sausen over.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner