Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Friterte spicy kyllingvinger

– Kyllingvinger blir aldri feil
Oppskrift på spicy kyllingvinger

Oppskrift på spicy kyllingvinger

-
+

Kyllingvinger

  • 800.00 g kyllingvinger eller klubber
  • 1.00 ss revet ingefær
  • 1.00 ss hakket grønn chili
  • 3.00 ss chilipulver
  • 1.00 ts gurkemeie
  • salt etter smak
  • 3.00 ss sitronsaft
  • 1.00 ts fennikelfrø
  • 2.00 ss malt koriander
  • 4.00 stk hvitløksfedd (hakket)
  • 7.00 stk laurbærblader (hakket)
  • 6.50 ss maisenna (nok til å dekke kyllingen når du skal panere den).

Nok til fire–fem personer

Slik gjør du

Bland ingefær, hakket grønn chili og hakket hvitløk i en liten bolle.

Ha maisennaen i en bolle for seg selv. Bland alle de tørre krydderne og kyllingen i en bolle. La dette marinere i 30 minutter i kjøleskap.

Tilsett de ferske rå varene (ingefær, hakket grønn chili og hvitløk) og sitronsaften og la kyllingen marinere i én time til.

Varm oljen til 180–190 grader. Vend kyllingen i maisennaen.

Friter kyllingvingene i puljer. Først i tre minutter, ta dem så ut og la dem hvile i ett minutt før de friteres en gang til i to minutter.

Ta kyllingvingene ut og la oljen dryppe av. Ha på litt havsalt og spis.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner