Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Lam rogan josh

– Hvis du får en vindaloo i India, så vil jeg si at det brenner på dass
Oppskrift på lam rogan josh

Oppskrift på lam rogan josh

-
+

Lam rogan josh

  • 1500.00 g lammebog, kuttet i biter
  • 4.50 ss hvitløk, hakket
  • 200.00 g løk, hakket
  • 3.00 ss nøytral olje
  • 0.50 ts kanel
  • 1.00 nellikspiker
  • 3.00 stk laubærblad
  • 2.00 stk muskatnøtt, revet
  • 2.00 stk stjerneanis
  • 0.50 ts chilipulver
  • 0.50 ts gurkemeie
  • 1.00 ss korianderpulver
  • 1.00 ss salt
  • 7.00 ts rød chilipaste
  • 1.00 ss ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
  • 1.00 ss hvitløk-paste (eller finhakket ferst hvitløk)
  • 1.50 l lammekraft
  • 8.00 ts tomatpuré
  • 80.00 g yoghurt
  • 300.00 ml vann
  • 0.20 ts grønt kardemommepulver
  • 0.20 ts safranpulver
  • 0.20 ts fennikelpulver
  • 0.20 ts sennep
  • 0.20 ts nøtter

Slik gjør du

  • Stek løk og hvitløk i nøytral olje, tilsett tomatpuré.
  • Ha så alt av ingredienser i kjelen og kok i cirka én time.
  • Kjør alt bortsett fra kjøttet glatt i en blender.
  • Legg kjøttet i sausen og server.