Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kylling

Kyllinglår med plommer og stjerneanis

Høstens beste plommeoppskrifter
Oppskrift på ovnsbakte kyllinglår med plommer og stjerneanis

Oppskrift på ovnsbakte kyllinglår med plommer og stjerneanis

-
+

Kyllinglår med plommer og stjerneanis

  • 2 ss Soyasaus
  • 1 ss Honning
  • 1 ss Eplesidereddik
  • 2 ss Revet ingefær
  • 2 stk Fedd hvitløk
  • 1 ts Chiliflak
  • 2 stk Store kyllinglår
  • 1 ss Olje
  • 300 g Plommer
  • 5 stk Banansjalottløk
  • 1 stk Stjerneanis
  • 3 stk Fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  • Lag en marinade av soyasaus, honning, eddik, revet ingefær, presset hvitløk og chiliflak.
  • Legg kyllinglårene i marinaden (del dem eventuelt i to før marinering), vend dem godt og la dem ligge der så lenge du har tid. De kan gjerne ligge i kjøleskapet over natten, men selv en halvtime på benken hjelper.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Ha litt olje i bunnen av en ildfast form.
  • Skrell sjalottløkene, del dem i to på langs og legg dem i formen.
  • Del plommene i to, fjern steinene og legg halvdelene i formen sammen med sjalottløken.
  • Skrell hvitløksfeddene og legg dem og en stjerneanis i formen.
  • Legg kyllingstykkene oppå løk og plommer og hell marinaden over formen. Kvern litt salt og pepper over og stek i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er stekt.
  • På grunn av honningen i marinaden, vil skinnet få en fin, mørk overflate. Om den truer med å bli svidd under stekingen, legg litt folie oppå.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner