Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Restemat

Gulrot-tartar

Slik lar du gulrøttene spille hovedrollen

Oppskrift på gulrot-tartar

-
+

Gulrot-tartar

  • 5 stk gulrot
  • 6 pk. fersk gjær
  • 4 dl solsikkeolje
  • 5 stk eggeplomme
  • 1 ts sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • grovsalt
  • sitron
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  • Legg fire gulrøtter på grovsalt i en form. Bak gulrøttene i 20 min på 180 grader.
  • Avkjøl og kvern. Har du ikke kvern, kutter du for hånd. Den siste gulroten skal skjæres i tynne skiver.
  • Ha gjær og olje i en kasserolle på middels varme. Rør ofte med en visp i cirka 15 minutter. Gjæren kommer til å klumpe seg underveis, men det er bare å røre med jevne mellomrom til det dannes små gjærperler. Når disse er harde, er de klare. Sil av og ta vare på gjæren og oljen.
  • Pisk eggeplommer med sennep og salt. Tilsett gjæroljen gradvis. Tilsett eddik når majonesen begynner å tykne. Tilsett krydder og smak til.
  • Før servering rører du den kvernede gulroten i en bolle og smaker til med salt og sitron.
  • Ha litt sitron på de tynne gulrotskivene. Anrett tartaren på en tallerken, topp med gjær-majones og legg de rå gulrotskivene i taksteinsmønster over tartaren. Dryss den friterte gjæren over og server.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk