Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Restemat

Hjemmelagde kjepølser

Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes
Slik lager du hjemmelagde kjepølser

Slik lager du hjemmelagde kjepølser

-
+

Hjemmelagde kjepølser

  • 1300 g grovkvernet kje (med fett, bog eller lår er fint)
  • 200 g svinespekk
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts nitrittsalt (kan evt. byttes med vanlig salt)
  • 1 ts knust svart pepper (hele pepperkort, ristet)
  • 2 stk revet fedd hvitløk
  • 1 dl vann
  • 1 pakke lammetarm (kjøpes hos slakter eller i velassorterte ferskvaredisker)
  • 1 ss salt

Slik gjør du:

  • Kvern kjøtt og fett til en grov deig, helst på 3–5 millimeters skive. Kjøttet må være iskaldt. Kna deigen godt inn med salt og krydder.
  • Vask tarmen. Bruk gjerne pølsestapper tilhørende kjøkkenmaskin. Tre tarmen på trakten og la maskinen stappe pølsene med et jevnt trykk. Et par ekstra hender til å ta imot pølsene er lurt. Har man ikke pølsestapper, bruk en sprøytepose – og Youtube. Det finnes mange videoer som viser hvordan det gjøres. Å forme pølsene til en spiral er det letteste.
  • Pølsene kan godt tørkes i en dag i kjøleskap før bruk. Trekk pølsene i 70–80 C° vann i fem til ti minutter før de brunes raskt i en varm panne. Ikke snitt pølsene før grilling, da mister de mye saftighet.
  • Det blir en del pølser av denne oppskriften, men de kan fryses.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner