Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Restemat

Hjemmelagde kjepølser

Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes
Slik lager du hjemmelagde kjepølser

Slik lager du hjemmelagde kjepølser

-
+

Hjemmelagde kjepølser

  • 1300 g grovkvernet kje (med fett, bog eller lår er fint)
  • 200 g svinespekk
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts nitrittsalt (kan evt. byttes med vanlig salt)
  • 1 ts knust svart pepper (hele pepperkort, ristet)
  • 2 stk revet fedd hvitløk
  • 1 dl vann
  • 1 pakke lammetarm (kjøpes hos slakter eller i velassorterte ferskvaredisker)
  • 1 ss salt

Slik gjør du:

  • Kvern kjøtt og fett til en grov deig, helst på 3–5 millimeters skive. Kjøttet må være iskaldt. Kna deigen godt inn med salt og krydder.
  • Vask tarmen. Bruk gjerne pølsestapper tilhørende kjøkkenmaskin. Tre tarmen på trakten og la maskinen stappe pølsene med et jevnt trykk. Et par ekstra hender til å ta imot pølsene er lurt. Har man ikke pølsestapper, bruk en sprøytepose – og Youtube. Det finnes mange videoer som viser hvordan det gjøres. Å forme pølsene til en spiral er det letteste.
  • Pølsene kan godt tørkes i en dag i kjøleskap før bruk. Trekk pølsene i 70–80 C° vann i fem til ti minutter før de brunes raskt i en varm panne. Ikke snitt pølsene før grilling, da mister de mye saftighet.
  • Det blir en del pølser av denne oppskriften, men de kan fryses.