Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Restemat

Ketchup

Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes
Slik lager du ketchup

Slik lager du ketchup

-
+

Ketchup

  • 2.5 dl epleeddik
  • 1 stk laurbærblad
  • 0.5 ts malt koriander
  • 1 stk stjerneanis
  • 8 ss sukker
  • 0.8 kg stygge/ bulkete tomater
  • 1 ts salt
  • 1 fedd hvitløk (kuttet)
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss maisenna (kan sløyfes)

Ketchup:

  • Så lenge det ikke er mugg på tomatene, kan hele tomaten brukes. Skjær vekk stilken og kutt opp tomatene. Ha alle ingrediensene i kjele og la blandingen småputre i 30–40 min. Kjør i blender, sil sausen og tykne den hvis ønskelig.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner