Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Restemat

Rom- og rosinfudge med marengschips

Slik kan du lage en nydelig dessert av gamle druer

Slik lager du rom- og rosinfudge med marengschips

-
+

Rom- og rosinfudge med marengschips

  • 70 g rosiner (eller slitne druer)
  • 30 g ferskpresset appelsinjuice
  • 50 g mørk rom
  • 140 g fløte
  • 80 g glukosesirup
  • 75 g sukker
  • 30 g smør
  • 2 g salt

Marengschips

  • 100 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 100 g melis

Slik gjør du:

  • Legg rosinene i bløt med appelsinjuice og rom, gjerne over natten.
  • Kok blandingen til væsken nesten er redusert bort. Kutt så rosinene i små biter til det ser ut som en kompott.
  • Kok opp fløte, glukosesirup, sukker, smør og salt til 118 grader. Rør godt mot slutten, slik at det ikke brenner seg. Når røren når 118 grader, vender du inn rom- og rosinbasen.

Marengschips:

  • Pisk eggehvitene på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til de ser ut som barberskum.
  • Spe så med litt og litt sukker i cirka ti minutter, og deretter med litt og litt melis. Kjør på middels hastighet til du ikke kan kjenne sukkerkornene.
  • Smør tynt ut på bakepapir, tørk i ovn på 60–70 grader til det er tørt, omtrent 30–40 minutter. Brekk i biter og plasser marengsen på fudgen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk