Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Restskatter

Kyllingsuppe

Når prisene blir høye og renten setter inn: Slik strekker du matbudsjettet litt lengre

-
+

Kyllingkraft

  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 100 g sellerirot eller stangselleri
  • 1 stk purre
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts hel svartpepper
  • 1 stk kyllingskrog og resten av kyllingbena

Kyllingsuppe

  • 1 ss olje eller smør
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 100 g nepe
  • 1 stk purre
  • 100 g sopp
  • 1 l kyllingkraft
  • kyllingrester
  • 100 g bladgrønnsaker (spinat, grønnkål, mangold)
  • 2 dl fløte eller crème fraîche
  • salt og pepper

Kyllingkraft

  • Del løk, gulrot, purre og sellerirot i grove biter og legg i en gryte. Legg til ett fedd hvitløk, ett laurbærblad og én ts hele pepperkorn.
  • Ha i skroget og bena etter en helstekt kylling og hell på nok vann til at alt ligger under vannoverflaten. Kok opp og skum av. Skru ned varmen og la det simre på lav varme i to til fire timer.
  • Sil av kraften og den er klar til bruk.

Kyllingsuppe

  • Finhakk løken og surr på lav varme i en gryte med litt olje eller smør til den er myk.
  • Skrell og skjær gulrot, sellerirot og nepe i små terninger og purre i skiver og surr sammen med løken etter hvert som de blir ferdighakket.
  • Del sopp i biter og skru opp varmen. Surr til mesteparten av væsken i soppen har fordampet.
  • Hell i kyllingkraft og kok til grønnsakene er møre, cirka 15 minutter. Ha i kyllingrester og bladgrønnsaker og kok i tre–fem minutter.
  • Rør inn fløte eller crème fraîche og kok opp. Smak til med salt og pepper og server.