Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Rull, kjøttpålegg

Lag julepålegget selv
Oppskrift på julerull, kalverull, lammerull

Oppskrift på julerull, kalverull, lammerull

-
+

Rull

  • 1.00 stk slagside av sau/lam eller kalv
  • 1.50 kg renskåret kjøtt av bog eller nakke
  • 4.00 ts salt
  • 1.00 ts sukker
  • 1.00 ts pepper
  • 1.00 ts ingefær
  • 1.00 ts finhakket løk
  • 3.00 ts gelantinpulver

Rull

Nok til én rull

Slik gjør du:

  • Rullen sys av slagsiden på dyret. Farmor var nøye på at det skulle være ekstra renskåret kjøtt inni rullen.
  • Skjær kjøttet fra bog eller nakke i lange strimler. Skjær bort trevler og sener.
  • Bland sammen salt, krydder, løk og gelatinpulver. Legg slagsiden på bordet og jevn kantene, dryss krydderblanding på kjøttsiden og legg inn kjøttstrimlene. Dryss godt med krydder mellom kjøttbitene. Brett slagsiden rundt kjøttet.
  • Sett en gaffel midt på rullen for å holde den sammen. Sy sammen med grove kastesting med en bomulls/lintråd. Det kan være enklest å begynne på midten der en satte gaffelen og sy ut til sidene. Press gjerne inn litt mer kjøtt mens en syr, så rullen blir fast og stram.
  • Etter at den er ferdig sydd, surres den med hyssing.
  • La ligge i kjøleskap et døgn for at krydderblandingen skal sette seg.
  • Trekk på svak varme i bortimot 2 timer.
  • Når den er ferdigkokt legges den i press, i en syltepresse eller i ei brødform med en spekefjøl oppå.
  • Kan fryses.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen
Lag julepålegget selv

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner