Ostesmørbrød
- 8.00 stk skiver brød av ønsket type
- 300.00 g revet kylling
- 16.00 stk skiver Norvegia-ost
- 2.00 stk hjertesalat
- saltet smør (til pensling)
Aioli
- 1.00 stk egg
- 2.00 ts dijonsennep
- 1.00 ts salt
- 0.50 dl ferskpresset sitronjuice
- 1.00 ss kaldt vann
- 1.00 stk fedd hvitløk
- 3.00 dl nøytral olje (gjerne solsikkeolje)
Slik gjør du
- Del hjertesalatene i to og legg dem på grillen med snittsiden ned. Grill dem godt. (Hvis du ikke har grill, kan salaten grilles i grillpanne eller i stekes i stekepanne.)
- Kjøl ned salatene og kutt dem i røffe biter (cirka 1x1 cm). Rør sammen salat og aioli.
- Pensle brødskivene med romtemperert smør på den ene siden (den som skal grilles).
- Snu brødskivene og legg på to skiver Norvegia-ost. Spre hjertesalat-miksen utover.
- Legg på revet kylling. Bruk gjerne konfitert kylling. Man kan også steke et kyllingbryst eller bruke bakte kyllingrester. Dra kjøttet litt fra hverandre, så det blir pulled kylling.
- Topp det hele med to skiver Norvegia-ost.
- Legg sammen brødskivene og grill sandwichen i pressgrill eller grillpanne i 3-4 minutter.
- Hvis du ikke har pressgrill: Stek sandwichene på medium varme i en stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider. Hvis du ønsker det, kan du avslutte med å varme sandwichene i ovnen i 180 grader i 2 minutter.
Aioli
- Skrell hvitløk, press 0,5 dl juice ut av sitronen og ha alt utenom olje i et høyt beger. Bruk stavmikser til å blande alt. Spe forsiktig med olje til alt binder seg til en majones.