Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturdrinken

Smoking bishop

Oppskrift på drinken smoking bishop av Jesper Høst

Oppskrift på drinken smoking bishop av Jesper Høst

-
+

Ingredienser

  • 1.00 stk flaske portvin (late bottled vintage eller tawny)
  • 1.00 stk appelsin
  • 24.00 stk nellikspiker
  • 4.00 stk kanelstenger
  • 1.00 håndfull hel allehånde
  • 8.00 stk stjerneanis
  • 4.00 stk skiver ingefær
  • 3.50 stk brunt sukker (demerara)

Bartender Jesper Høst ringer julen inn med Dickens’ klassiker.

SLIK GJØR DU

Sett inn appelsinskallet med nellikspiker. Dytt tre kanelstenger, fire stjerneanis og litt allehånde godt inn i frukten. Pakk inn i folie og legg ved glørne i peisen i én time. La appelsinen hvile litt før den pakkes ut og rives litt i stykker. Ha appelsinen, resten av krydderet, ingefær, sukker og portvin i en kjele og varm opp under opprøring. Ta av varmen rett før kokepunktet, sil av og server.