Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturretten

Østers fra Bømlo

Oppskrift på østers fra Bømlo av Esben Holmboe Bang

Oppskrift på østers fra Bømlo av Esben Holmboe Bang

-
+

Østersemulsjon

  • 145.00 g østerskjøtt
  • 20.00 g hvitvinseddik
  • 450.00 g nøytral olje

Saus

  • 100.00 g østersjuice
  • 200.00 g kremfløte
  • 300.00 g renset dill
  • 400.00 g nøytral olje

Blåskjellgelé

  • 500.00 g blåskjellkraft
  • 16.00 g hvitvinseddik
  • 2.00 g salt
  • 3.50 g agaragar

Slik gjør du:

  • Bland østerskjøttet og eddik i en blender og tilsett oljen litt og litt til den ligner en majones.

SAUS

  • Miks dill og olje i en thermomikser på 60 grader i åtte minutter, eller varm opp dill og olje i en gryte og kjør i en blender.
  • Filtrer gjennom kaffefilter. Varm opp kremfløten, tilsett østersjuicen og splitt kremen med dilloljen.

BLÅSKJELLGELÉ

  • Kok kraft, eddik og salt i tre minutter. Tilsett agaragar. Sil væsken og hell i en passende bakk. Geleen skal bli circa én centimeter tykk. La stivne.
  • Server østersemulsjonen og blåskjellgelé med varm saus.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner