Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturretten

Østers fra Bømlo

Oppskrift på østers fra Bømlo av Esben Holmboe Bang

-
+

Østersemulsjon

  • 145.00 g østerskjøtt
  • 20.00 g hvitvinseddik
  • 450.00 g nøytral olje

Saus

  • 100.00 g østersjuice
  • 200.00 g kremfløte
  • 300.00 g renset dill
  • 400.00 g nøytral olje

Blåskjellgelé

  • 500.00 g blåskjellkraft
  • 16.00 g hvitvinseddik
  • 2.00 g salt
  • 3.50 g agaragar

Slik gjør du:

  • Bland østerskjøttet og eddik i en blender og tilsett oljen litt og litt til den ligner en majones.

SAUS

  • Miks dill og olje i en thermomikser på 60 grader i åtte minutter, eller varm opp dill og olje i en gryte og kjør i en blender.
  • Filtrer gjennom kaffefilter. Varm opp kremfløten, tilsett østersjuicen og splitt kremen med dilloljen.

BLÅSKJELLGELÉ

  • Kok kraft, eddik og salt i tre minutter. Tilsett agaragar. Sil væsken og hell i en passende bakk. Geleen skal bli circa én centimeter tykk. La stivne.
  • Server østersemulsjonen og blåskjellgelé med varm saus.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk