Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Lasagne

Oppskrift på lasagne av Musti Kilinc og Zulfikar Bajci

Oppskrift på lasagne av Musti Kilinc og Zulfikar Bajci

-
+

Tomatsaus

  • 4.00 stk ferske klasetomater
  • 1.00 stk tomatboks
  • peppermiks
  • oregano
  • bailikum

Bolognese

  • 1.00 kg kjøttdeig
  • 0.25 sellerirot
  • 4.00 stk gulrøtter
  • 1.00 hel løk
  • olivenolje
  • peppermiks og salt
  • provencalkrydder
  • persille
  • laurbærblad
  • malt paprika
  • tomatsausen

Bechamelsaus

  • 0.25 l kremfløte
  • 7.00 dl h-melk
  • muskat
  • provencalkrydder
  • salt og pepper
  • mel
  • olje
  • parmesan
  • lasagneplater
  • langpanne

SLIK LAGER DU TOMATSAUS

  • Lag lasagnen helst dagen før den serveres, så den «setter seg».
  • Hakk tomater, ha i gryte sammen med bokstomater og kok opp.
  • Smak til med krydder, småkok i en time.

 

BOLOGNESE

  • Hakk grønnsakene og stek dem med kjøttdeigen i smør eller olje.
  • Tilsett tomatsausen og smak til med krydder. Kok forsiktig i en time.

 

BECHAMELSAUS

  • Kok opp ingrediensene og tilsett mel og litt olje som du rører ut til sausen er passe tykk. Kok forsiktig videre til melsmaken er borte.
  • Legg lasagneplater i fem lag med bechamel/bolognese og parmesan mellom. La lasagnen hvile over natten eller minst en time. Ha over resten av bechamelsausen og parmesan. Stek på 250 grader i ti min. Varm resten av bolognesen og hell over før servering, sammen med parmesandryss og bladpersille.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner