Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturretten

Lasagne

Oppskrift på lasagne av Musti Kilinc og Zulfikar Bajci

-
+

Tomatsaus

  • 4.00 stk ferske klasetomater
  • 1.00 stk tomatboks
  • peppermiks
  • oregano
  • bailikum

Bolognese

  • 1.00 kg kjøttdeig
  • 0.25 sellerirot
  • 4.00 stk gulrøtter
  • 1.00 hel løk
  • olivenolje
  • peppermiks og salt
  • provencalkrydder
  • persille
  • laurbærblad
  • malt paprika
  • tomatsausen

Bechamelsaus

  • 0.25 l kremfløte
  • 7.00 dl h-melk
  • muskat
  • provencalkrydder
  • salt og pepper
  • mel
  • olje
  • parmesan
  • lasagneplater
  • langpanne

SLIK LAGER DU TOMATSAUS

  • Lag lasagnen helst dagen før den serveres, så den «setter seg».
  • Hakk tomater, ha i gryte sammen med bokstomater og kok opp.
  • Smak til med krydder, småkok i en time.

 

BOLOGNESE

  • Hakk grønnsakene og stek dem med kjøttdeigen i smør eller olje.
  • Tilsett tomatsausen og smak til med krydder. Kok forsiktig i en time.

 

BECHAMELSAUS

  • Kok opp ingrediensene og tilsett mel og litt olje som du rører ut til sausen er passe tykk. Kok forsiktig videre til melsmaken er borte.
  • Legg lasagneplater i fem lag med bechamel/bolognese og parmesan mellom. La lasagnen hvile over natten eller minst en time. Ha over resten av bechamelsausen og parmesan. Stek på 250 grader i ti min. Varm resten av bolognesen og hell over før servering, sammen med parmesandryss og bladpersille.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk