Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturretten

Varmt ostesmørbrød

Oppskrift på varmt ostesmørbrød av Morten Bækken

-
+

Ingredienser

  • 1.00 skive mellomgrovt, godt brød
  • dijonsennep
  • ost fra Hemsedal ysteri, eller annen god ost
  • god kokt skinke

SLIK GJØR DU

Smør skiven med dijonsennep, legg på skinke, topp med rikelig med ost. Sett i ovnen på 180 grader, circa ti minutter til osten er gylden i kanten.

Server med blandet salat med mye godt i, som frisé, ruccola og rødløk syltet i eddik og sukker, kokt quinoa, revet gulrot, strimlet rødbet, agurk og cherrytomater.

Dressing smakes til av cherryeddik, solsikkeolje, dijonsennep, hvitløk, litt sukker, salt og pepper.

Se viner som passer til:

Ost i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner