Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Rullekake med mandelmakron

Oppskrift på «Erlandsens spesial» – rullekake med mandelmakron fra Erlandsens Conditori i Halden

Oppskrift på «Erlandsens spesial» – rullekake med mandelmakron fra Erlandsens Conditori i Halden

-
+

Rullekake

  • 3.00 egg
  • 90.00 g sukker
  • 90.00 g hvetemel
  • 0.20 ts bakepulver
  • bringebærsyltetøy

Mandelmakroner

  • 1.50 dl eggehvite
  • 125.00 g sukker
  • 125.00 g melis
  • 250.00 g malte mandler
  • aprikossyltetøy
  • marispan
  • 0.50 l kremfløte, pisket til krem

Slik gjør du

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver og bland forsiktig. Lag kaken litt tynnere enn vanlig.

Stek på 200 grader i ti minutter.

Smør kaken med godt bringebærsyltetøy og rør sammen.

 

Mandelmakroner

Pisk eggehvitene hvite, tilsett ­sukker forsiktig og pisk videre til passe stivt.

Bland inn melis og mandler for hånd.

Sprøyt ut rundinger på bakepapir, cirka fem centimeter i diameter og stek på 180 grader i ti minutter.

 

Montering

Skjær rullekaken i skiver. Det kan lønne seg å fryse bitene en stund, da er det lettere å få kakene til å holde seg etterpå.

Kjevle marsipan og skjær i strimler på 4 x 20 centimeter. Dra marsipanstrimlene rundt rullekakestykkene.

Sprøyt et tynt lag krem oppå rulle­kakeskiven.

Smør litt aprikossyltetøy på mandelmakronen.

Legg makronen oppå kremen og fyll på med krem på toppen.

Pynt med mandarinbåter og rips.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen