Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Satio tempestas

Sesongens smaker
Oppskrift på salat fra restaurant Frantzén i Stockholm

Oppskrift på salat fra restaurant Frantzén i Stockholm

-
+

Spiselige planter, frukt og sopp etter tilgang. For eksempel: Jordskokk, rødbete, gulbete, selleri, grønnkål, endive, kantarell, persille, gulrot, sjalottløk, gresskar, eple, pære, frisé­salat

Slik gjør du

Tilbered ingrediensene på ulike måter slik at smaker forsterkes og får ulike teksturer. Eksempler: Grønnsaker med sødme ovnsbakes, beter bakes i salt med skall på. Grønnkål friteres. Endivene grilles. Sprø grønnsaker – som frisésalat – sotes. Sjalottløk marineres i melk og friteres. Eple marines i egen juice. Kantareller fermenteres.

Sett det hele sammen til en vakker salat og servér med creme fraiche ved siden av.

Se viner som passer til:

Salat i Vindatabasen