Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Skalldyr-cappuccino

Festen er ikke over, det er skall igjen

Slik lager du skalldyr-cappuccino

-
+

Skalldyr cappuccino

  • 5 dl skalldyrkraft
  • 1.5 dl fløte
  • 0.5 dl kald melk
  • 1 ss smør
  • 4 cl lys akevitt, brandy eller konjakk (kan sløyfes)
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • Slik gjør du

  • Kok inn kraften til halv mengde og ha i fløten. Kok dette ned ytterligere 25 prosent og tilsett smøret. Smak til med salt og noen dråper sitronsaft. Ha i den kalde melken og bruk en stavmikser i «vannskorpen» slik at luften blåses inn i suppen. Den kalde melken gir mer skum. Legg finhakket gressløk i bunnen av en god kopp eller skål og hell cappuccinoen over.
  • Ha i en knert akevitt, brandy eller konjakk om ønskelig.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk