Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Skalldyrfest, sjøkreps, kamskjell med mer

Slik lager du skalldyrfest
Sjøkreps med urtesmør, kamskjell, en oppskrift av Björn Svensson.

Sjøkreps med urtesmør, kamskjell, en oppskrift av Björn Svensson.

-
+

Urtesmør

  • 4.00 stk sjøkreps
  • 1.00 liten bunt persille
  • 1.00 hvitløksfedd
  • 50.00 g brød
  • 100.00 g smør
  • salt og pepper

Kamskjell

  • 4.00 stk kamskjell (store)
  • 0.25 stk grønt eple
  • 2.00 kvister dill
  • rapsolje
  • salt
  • 0.50 lime

Østers

  • 8.00 stk østers
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 2.00 ss rapsolje
  • 1.00 ss rødvinseddik

Løyromtoast

  • 50.00 g løyrom
  • smør
  • 2.00 skiver loff
  • litt gressløk
  • 4.00 ss rømme
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 1.00 båt sitron

Makrell

  • 2.00 stk makrell
  • 0.25 sitron (juice)
  • 0.50 nykål
  • 1.00 bit pepperrot
  • salt og pepper
  • rapsolje

Luftig aioli

  • 2.00 stk eggehviter
  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 2.00 dl solsikkeolje
  • salt og pepper

Sjøkreps med urtesmør

Urtesmør

  • Kjør sammen ingrediensene enten i stavmikser eller i en blender. Ha smøret mellom to bakepapir og kjevl det tynt for så å putte det i fryseren. Kutt i firkanter når det er frosset. 
  • Del sjøkrepsen i to rett under hodet, brett halene ut. Fordel noen biter med smørterningene over og gratiner i ovnen i seks minutter på 200 grader.

Kamskjell

  • Rens kamskjellene, behold den dype siden av skjellet til servering. Skrell og kutt eplene i biter. Kutt kamskjellene i like store biter og bland dem sammen med eplene og finkuttet dill. 
  • Ha i rapsolje og smak til med salt og limejuice. Anrett i skjellene.

Østers

  • Finkutt sjalottløk og bland sammen med olje og rødvinseddik. Hell det over østersene rett før servering.

Løyromtoast

  • Kutt av skorpen på loffen og stek i smør til den blir gyllen. Finkutt sjalottløk og gressløk. Press over litt sitron. Anrett som på bildet. 

Makrell

  • Rens makrellen, og fileter den. Fjern ben og skinn. Del nykål i biter og blansjer den i salt vann.
     
  • Bland sammen olje, salt/pepper og sitronjuice til en vinaigrette og hell over makrellen, avslutt med revet pepperrot

Luftig aioli

  • Kjør hvitløken i en liten mikser sammen med eggehviten. Kjør sammen mens du sper oljen, smak til med salt og pepper.
Slik lager du skalldyrfest