Urtesmør
- 4.00 stk sjøkreps
- 1.00 liten bunt persille
- 1.00 hvitløksfedd
- 50.00 g brød
- 100.00 g smør
- salt og pepper
Kamskjell
- 4.00 stk kamskjell (store)
- 0.25 stk grønt eple
- 2.00 kvister dill
- rapsolje
- salt
- 0.50 lime
Østers
- 8.00 stk østers
- 1.00 stk sjalottløk
- 2.00 ss rapsolje
- 1.00 ss rødvinseddik
Løyromtoast
- 50.00 g løyrom
- smør
- 2.00 skiver loff
- litt gressløk
- 4.00 ss rømme
- 1.00 stk sjalottløk
- 1.00 båt sitron
Makrell
- 2.00 stk makrell
- 0.25 sitron (juice)
- 0.50 nykål
- 1.00 bit pepperrot
- salt og pepper
- rapsolje
Luftig aioli
- 2.00 stk eggehviter
- 3.00 stk hvitløksfedd
- 2.00 dl solsikkeolje
- salt og pepper
Sjøkreps med urtesmør
Urtesmør
- Kjør sammen ingrediensene enten i stavmikser eller i en blender. Ha smøret mellom to bakepapir og kjevl det tynt for så å putte det i fryseren. Kutt i firkanter når det er frosset.
- Del sjøkrepsen i to rett under hodet, brett halene ut. Fordel noen biter med smørterningene over og gratiner i ovnen i seks minutter på 200 grader.
Kamskjell
- Rens kamskjellene, behold den dype siden av skjellet til servering. Skrell og kutt eplene i biter. Kutt kamskjellene i like store biter og bland dem sammen med eplene og finkuttet dill.
- Ha i rapsolje og smak til med salt og limejuice. Anrett i skjellene.
Østers
- Finkutt sjalottløk og bland sammen med olje og rødvinseddik. Hell det over østersene rett før servering.
Løyromtoast
- Kutt av skorpen på loffen og stek i smør til den blir gyllen. Finkutt sjalottløk og gressløk. Press over litt sitron. Anrett som på bildet.
Makrell
- Rens makrellen, og fileter den. Fjern ben og skinn. Del nykål i biter og blansjer den i salt vann.
- Bland sammen olje, salt/pepper og sitronjuice til en vinaigrette og hell over makrellen, avslutt med revet pepperrot
Luftig aioli
- Kjør hvitløken i en liten mikser sammen med eggehviten. Kjør sammen mens du sper oljen, smak til med salt og pepper.