Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Skalldyrfest, sjøkreps, kamskjell med mer

Slik lager du skalldyrfest
Sjøkreps med urtesmør, kamskjell, en oppskrift av Björn Svensson.

Sjøkreps med urtesmør, kamskjell, en oppskrift av Björn Svensson.

-
+

Urtesmør

  • 4.00 stk sjøkreps
  • 1.00 liten bunt persille
  • 1.00 hvitløksfedd
  • 50.00 g brød
  • 100.00 g smør
  • salt og pepper

Kamskjell

  • 4.00 stk kamskjell (store)
  • 0.25 stk grønt eple
  • 2.00 kvister dill
  • rapsolje
  • salt
  • 0.50 lime

Østers

  • 8.00 stk østers
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 2.00 ss rapsolje
  • 1.00 ss rødvinseddik

Løyromtoast

  • 50.00 g løyrom
  • smør
  • 2.00 skiver loff
  • litt gressløk
  • 4.00 ss rømme
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 1.00 båt sitron

Makrell

  • 2.00 stk makrell
  • 0.25 sitron (juice)
  • 0.50 nykål
  • 1.00 bit pepperrot
  • salt og pepper
  • rapsolje

Luftig aioli

  • 2.00 stk eggehviter
  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 2.00 dl solsikkeolje
  • salt og pepper

Sjøkreps med urtesmør

Urtesmør

  • Kjør sammen ingrediensene enten i stavmikser eller i en blender. Ha smøret mellom to bakepapir og kjevl det tynt for så å putte det i fryseren. Kutt i firkanter når det er frosset. 
  • Del sjøkrepsen i to rett under hodet, brett halene ut. Fordel noen biter med smørterningene over og gratiner i ovnen i seks minutter på 200 grader.

Kamskjell

  • Rens kamskjellene, behold den dype siden av skjellet til servering. Skrell og kutt eplene i biter. Kutt kamskjellene i like store biter og bland dem sammen med eplene og finkuttet dill. 
  • Ha i rapsolje og smak til med salt og limejuice. Anrett i skjellene.

Østers

  • Finkutt sjalottløk og bland sammen med olje og rødvinseddik. Hell det over østersene rett før servering.

Løyromtoast

  • Kutt av skorpen på loffen og stek i smør til den blir gyllen. Finkutt sjalottløk og gressløk. Press over litt sitron. Anrett som på bildet. 

Makrell

  • Rens makrellen, og fileter den. Fjern ben og skinn. Del nykål i biter og blansjer den i salt vann.
     
  • Bland sammen olje, salt/pepper og sitronjuice til en vinaigrette og hell over makrellen, avslutt med revet pepperrot

Luftig aioli

  • Kjør hvitløken i en liten mikser sammen med eggehviten. Kjør sammen mens du sper oljen, smak til med salt og pepper.
Slik lager du skalldyrfest

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner