Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Formkake med blåbær og sitron

-
+

Formkake med blåbær og sitron

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 150 g mel
  • 3 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • skall fra én sitron
  • 50 g blåbær
  • Sitrondynk
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • Saft fra én sitron

Glasur

  • 200 g mørk sjokolade (70 prosent kakaomasse)
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss hakkede mandler

Slik gjør du

  • Kok opp vann og sukker og avkjøl. Tilsett sitronsaften.
  • Sett stekeovnen på 170 ºC. Pisk sukker, sitronskall og smør hvitt. Sikt mel og bakepulver og vend det inn i massen. Smak til med finrevet sitronskall.
  • Smør formen og fyll i halvparten av massen. Legg i bærene og fyll på med resten av massen.
  • Stek i cirka 30 minutter. Stikk en pinne i kaken; er pinnen tørr når den kommer ut, er kaken ferdig. Ta ut kaken og dynk den med sitrondynken. Avkjøl og hell eventuelt glasur på.

Glasur

  • Skal du glasere formkaken, sett den i kjøleskapet i cirka to timer slik at den blir kald. Da stivner sjokoladeglasuren raskere på kaken.
  • Finhakk sjokoladen og smelt den forsiktig i et vannbad. Tilsett oljen og mandlene og bland godt sammen.
  • Sett kaken på en rist og glaser den med sjokoladeglasuren.

TIPS:

Jeg pleier å hvelve kaken ut av formen før jeg smører på glasuren, så jeg får den brede delen av kaken nederst og den tynne øverst. Det blir penere – og så er det lettere å smøre på glasuren.