Slik gjør du
- Kok opp vann og sukker og avkjøl. Tilsett sitronsaften.
- Sett stekeovnen på 170 ºC. Pisk sukker, sitronskall og smør hvitt. Sikt mel og bakepulver og vend det inn i massen. Smak til med finrevet sitronskall.
- Smør formen og fyll i halvparten av massen. Legg i bærene og fyll på med resten av massen.
- Stek i cirka 30 minutter. Stikk en pinne i kaken; er pinnen tørr når den kommer ut, er kaken ferdig. Ta ut kaken og dynk den med sitrondynken. Avkjøl og hell eventuelt glasur på.
Glasur
- Skal du glasere formkaken, sett den i kjøleskapet i cirka to timer slik at den blir kald. Da stivner sjokoladeglasuren raskere på kaken.
- Finhakk sjokoladen og smelt den forsiktig i et vannbad. Tilsett oljen og mandlene og bland godt sammen.
- Sett kaken på en rist og glaser den med sjokoladeglasuren.
TIPS:
Jeg pleier å hvelve kaken ut av formen før jeg smører på glasuren, så jeg får den brede delen av kaken nederst og den tynne øverst. Det blir penere – og så er det lettere å smøre på glasuren.