Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Julekake med fiken og kirsebær

-
+

Julekake med fiken og kirsebær

  • 90 g mandler
  • 140 g melis
  • 70 g mel
  • 4 g kanel, malt
  • 140 g saltet smør, romtemperert
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 stk egg
  • 2 stk eggehvite
  • 35 g sukker
  • 60 g tørket fiken uten stilk i biter på cirka 2 x 2 cm
  • 55 g fryste krisebær uten stein

SLIK GJØR DU:

  • Forvarm ovnen til 175 C.
  • Ha melis og mandler i en foodprosessor og kjør den til mandlene helt finmalt.
  • Pisk smøret og mandelmelisen luftig i en kjøkkenmaskin med en k-krok.
  • Tilsett det hele egget og eggeplomme i smøret og rør det inn. Sikt mel og kanel og rør det inn i røren.
  • Til slutt pisker du eggehvite og sukker til luftig marengs og vender det forsiktig inn i røren.
  • Fyll i smurte former. Dytt kirsebær og fiken ned i røren.
  • Stek i cirka 40 minutter til kaken er gyllen. Ta ut og avkjøl. Oppbevar i kjøleskap. Pynt kaken etter ønske.

Oppskriften gir en formkake-form på 1,2 liter