Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Julekringle

-
+

Julekringle

  • 125 g smør
  • 5 dl helmelk
  • 50 g fersk gjær
  • 1 stk egg
  • 125 g sukker
  • 850 g hvetemel
  • 2 ts kardemomme

Kryddersmør

  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 20 g kanel
  • 5 g allehånde
  • 10 g ingefær
  • 10 g kardemomme
  • 10 g nellik

Slik gjør du

  • Elt alt det tørre sammen med gjær, egg og melk i kjøkkenmaskin i cirka ti minutter.
  • Ha så i romtemperert smør og elt i ti minutter til.
  • La deigen heve i omtrent én time.

Kryddersmør

  • Pisk smøret hvitt og ha i sukker og pisk videre. Ha til slutt i krydderet.
  • Kjevle deigen utover og smør på kryddersmøret. Rull sammen og legg i en krans, klipp siden opp kransen på toppen.
  • La kringlen heve en gang til før steking.
  • Pensle med egg og stek ved 200 grader på nederste rille i cirka 25 minutter.