Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Riskrem-marengs

-
+

Riskrem-marengs

  • 300 g risengrynsgrøt
  • 300 g kremfløte
  • vanilje
  • melis

Frosne rødsaus-biter

  • 100 g rips
  • 100 g kirsebær
  • 100 g sukker
  • litt vaniljesukker og sitronsaft

Marengs

  • 10 g sukker
  • 100 g eggehvite
  • 110 g melis

Slik gjør du

  • Pisk fløten til lett krem med litt melis og vanilje.
  • Vend inn kremen med grøten, og smak til med resten av melisen til ønsket sødme.
  • Sett kaldt.

Frosne rødsaus-biter

  • Kok opp og kjør blandingen med stavmikser.
  • Sil bærsausen om du vil.
  • Tykne den med en blanding av maisenna og vann, følg anvisning på maisennapakken.
  • Frys sausen i små former, isbitformer fungerer godt.

Marengs

Lages rett før servering

  • Pisk eggehvitene opp og ha i litt og litt sukker. Når det begynner å se ut som en marengs, ha i litt og litt melis.
  • Legg riskremen i former, gjerne silikon. Ta de allerede fryste rødsausterningene og legg i midten av riskremen. Frys riskremen slik at den slipper formen.
  • Når den skal spises, tiner du den en times tid i kjøleskapet, eller en halv time på benken.
  • Smør marengs rundt desserten og brenn den på toppen med en gassbrenner.