Slik gjør du
- Pisk fløten til lett krem med litt melis og vanilje.
- Vend inn kremen med grøten, og smak til med resten av melisen til ønsket sødme.
- Sett kaldt.
Frosne rødsaus-biter
- Kok opp og kjør blandingen med stavmikser.
- Sil bærsausen om du vil.
- Tykne den med en blanding av maisenna og vann, følg anvisning på maisennapakken.
- Frys sausen i små former, isbitformer fungerer godt.
Marengs
Lages rett før servering
- Pisk eggehvitene opp og ha i litt og litt sukker. Når det begynner å se ut som en marengs, ha i litt og litt melis.
- Legg riskremen i former, gjerne silikon. Ta de allerede fryste rødsausterningene og legg i midten av riskremen. Frys riskremen slik at den slipper formen.
- Når den skal spises, tiner du den en times tid i kjøleskapet, eller en halv time på benken.
- Smør marengs rundt desserten og brenn den på toppen med en gassbrenner.