Per smørbrød
- 200.00 g magert biffkjøtt, kvernet til kjøttdeig
- 1.00 stk fritert egg
- hyllebærkapers
- syltede nyper
- syltede hyllebærkapers
- evt. syltede rødbeter og løk, lagt i samme lake som hyllebæroppskriften
Hyllebær brukt som kapers
- 1.00 kg grønne hyllebær, skylt etter å ha stått i saltlake
- 10.00 g salt
- 5.00 dl vann
- 5.00 dl eddik
- 100.00 g sukker
Syltede nyper
- 1.00 kg nyper
- 750.00 g sukker
- 1.00 dl eddik, gjerne epleeddik
- 1.00 dl vann
- 1.00 stk vaniljestang
- 2.00 ss hele sennepsfrø
- 1.00 stk chili, hakket
Fritert egg
- 4.00 stk egg (til koking)
- 2.00 dl hvetemel
- 2.00 stk egg (til panering)
- 1.00 dl panko
- 1.00 dl griljermel
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Montér ingrediensene på brødskiver
Hyllebær brukt som kapers
- Plukk hyllebærene før de blir modne, altså mens de enda er grønne.
- Legg i saltlake i ett døgn, og skyll av.
- Legg dem deretter i sursøt syltelake.
- La stå i minst noen timer før servering.
Syltede nyper
- Nypene plukkes når blomstene springer ut. Får de modne mer, blir de for bløte når de blir syltet.
- Kok opp syltelaken av eddik, sukker, vann, vanilje, sennepsfrø og chili.
- Hell så blandingen over nypene mens den enda er varm.
- La stå i minst noen timer før servering.
Fritert egg
- Forkok eggene 6,5 minutter, kjøl dem deretter ned.
- Bland sammen mel, egg, salt, pepper og 50/50 griljermel og panko, og vend eggene i blandingen.
- For ekstra krønsj bør du dobbeltpanere eggene. Det vil si at du først panerer i noen minutter, før du lar egget hvile i et par minutter. Så panerer du en siste gang, til overflaten er lys brun.