Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Glassnudelsalat med grillet aubergine

-
+

Glassnudelsalat med grillet aubergine

  • 1 stk aubergine
  • 6 stk brokkolini (kan sløyfes)
  • 1 stk mango
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk lime
  • 1 pk glassnudler
  • 1 pk sukkererter
  • 1 potte koriander
  • 1 dl østerssaus
  • 1 ss kimchisesam (kan sløyfes)
  • maldonsalt

Slik gjør du

  • Del auberginen i to. Grill aubergine og brokkolini til begge deler er blitt møre. De kan også bakes i ovnen. Brokkolinien trenger kun kort tid på grillen. Fjern skallet på auberginen.
  • Kok opp vann til nudlene og salt det godt.
  • Kutt løk, sukkererter, mango og bland sammen med den varme auberginen.
  • Kok nudlene i cirka fire minutter. Bland nudlene med grønnsakene og tilsett østerssaus. Skvis lime og bland med litt Maldonsalt.
  • Bland salaten sammen og topp med vårløk, kimchi-sesam og koriander.