Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Gravet laks med potetsalat

Slik lager du gravet laks med potetsalat

Slik lager du gravet laks med potetsalat

-
+

Gravet laks med potetsalat

  • 400 g gravlaks (kjøp ferdig eller lag den selv, se oppskrift)
  • 500 g nypoteter
  • 100 g smør
  • 1 pk Snøfrisk (naturell)
  • 1 stk sitron
  • 1 bunt gressløk
  • 0.5 rødløk
  • salt
  • olivenolje
  • 100 g salt potetchips (valgfritt)
  • spiselige blomster (valgfritt)

Slik gjør du:

  • Hvis du vil grave laksen selv – bruk laksefilet av god kvalitet (gjerne villaks) – blander du 20 gram sukker, 20 gram salt og 20 gram vodka eller gin. Smør laksen med blandingen, la ligge i én til to dager og skyll av. Kutt i passe tykke skiver før servering.
  • Kok nypoteter til de er møre. Bland i Snøfrisk mens potetene fortsatt er varme, og ha i finkuttet gressløk og rødløk med salt, sitronsaft og olivenolje. Spar på litt av gressløken.
  • Kok smør til det begynner å bli nøttebrunt og sett til side.
  • Skjær laksen i skiver.
  • Dander retten med potetsalat og laks på en tallerken og topp med resten av gressløken og brunet smør. Ha eventuelt på litt knust potetchips.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner