Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Gravet laks med potetsalat

Slik lager du gravet laks med potetsalat

Slik lager du gravet laks med potetsalat

-
+

Gravet laks med potetsalat

  • 400 g gravlaks (kjøp ferdig eller lag den selv, se oppskrift)
  • 500 g nypoteter
  • 100 g smør
  • 1 pk Snøfrisk (naturell)
  • 1 stk sitron
  • 1 bunt gressløk
  • 0.5 rødløk
  • salt
  • olivenolje
  • 100 g salt potetchips (valgfritt)
  • spiselige blomster (valgfritt)

Slik gjør du:

  • Hvis du vil grave laksen selv – bruk laksefilet av god kvalitet (gjerne villaks) – blander du 20 gram sukker, 20 gram salt og 20 gram vodka eller gin. Smør laksen med blandingen, la ligge i én til to dager og skyll av. Kutt i passe tykke skiver før servering.
  • Kok nypoteter til de er møre. Bland i Snøfrisk mens potetene fortsatt er varme, og ha i finkuttet gressløk og rødløk med salt, sitronsaft og olivenolje. Spar på litt av gressløken.
  • Kok smør til det begynner å bli nøttebrunt og sett til side.
  • Skjær laksen i skiver.
  • Dander retten med potetsalat og laks på en tallerken og topp med resten av gressløken og brunet smør. Ha eventuelt på litt knust potetchips.