Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Grillet svinekjøtt med chilisaus

-
+

Kjøtt

  • 600 g kjøtt

MARINADE

  • 0.5 ts hvit pepper
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 stk sitrongress
  • 4 stk korianderrøtter
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ts sukker

STERK OG SYRLIG CHILISAUS – NAHM JIAOW

  • 3 stk sjalottløk
  • 1 neve koriander
  • 3 ss chilipulver
  • 3 ss rispulver (ris ristet gyllen i tørr panne og malt til fint pulver i morter)
  • 5 ss sukker
  • 0.5 dl fiskesaus
  • 3 ss soyasaus
  • 1 dl limejuice

Jeg liker å bruke svinenakke eller stykningsdelen som de kaller secreto i Spania. Den er fint marmorert. Jeg liker å marinere kjøttet litt først, gjerne over natten. Sausen skal serveres kald og er enkel å ha med på tur.

SLIK GJØR DU:

  • Knus hvit pepper, hvitløk, sitrongress og korianderrøtter i en morter og bland med soya, fiskesaus og sukker.
  • Skjær kjøttet mot fibrene i små, helst flate biter. Legg kjøttet i marinaden til du er klar til å grille. Det kan godt ligge over natten.
  • Tre kjøttet på grillspyd og grill dem i fem til åtte minutter. Snu dem et par ganger.

STERK OG SYRLIG CHILISAUS

  • Finkutt sjalottløk og koriander og bland med resten av ingrediensene.

Se viner som passer til:

Svin i Vindatabasen