Kjøtt
- 600 g kjøtt
MARINADE
- 0.5 ts hvit pepper
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 stk sitrongress
- 4 stk korianderrøtter
- 2 ss soyasaus
- 2 ss fiskesaus
- 1 ts sukker
STERK OG SYRLIG CHILISAUS – NAHM JIAOW
- 3 stk sjalottløk
- 1 neve koriander
- 3 ss chilipulver
- 3 ss rispulver (ris ristet gyllen i tørr panne og malt til fint pulver i morter)
- 5 ss sukker
- 0.5 dl fiskesaus
- 3 ss soyasaus
- 1 dl limejuice
Jeg liker å bruke svinenakke eller stykningsdelen som de kaller secreto i Spania. Den er fint marmorert. Jeg liker å marinere kjøttet litt først, gjerne over natten. Sausen skal serveres kald og er enkel å ha med på tur.
SLIK GJØR DU:
- Knus hvit pepper, hvitløk, sitrongress og korianderrøtter i en morter og bland med soya, fiskesaus og sukker.
- Skjær kjøttet mot fibrene i små, helst flate biter. Legg kjøttet i marinaden til du er klar til å grille. Det kan godt ligge over natten.
- Tre kjøttet på grillspyd og grill dem i fem til åtte minutter. Snu dem et par ganger.
STERK OG SYRLIG CHILISAUS
- Finkutt sjalottløk og koriander og bland med resten av ingrediensene.