Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Kokos-sago med limemarinert mango og sprø ris

Dette er perfekte retter til en varm sommerdag

Oppskrift på kokos-sago med limemarinert mango og sprø ris

-
+

Kokos-sago med limemarinert mango og sprø ris

  • 0.5 l vann
  • 50 g sagogryn
  • 2 dl melk
  • 3 dl kokosmelk
  • 50 g sukker
  • 2 stk mango
  • 1 stk lime
  • 50 g sukker
  • 100 g kokt jasminris
  • 1 dl solsikkeolje

Slik gjør du:

  • Kok opp vann, hell i sagogryn og la koke i seks minutter (grynene vil beholde den runde fasongen).
  • Samtidig som sagogrynene koker, kok opp melk, kokosmelk og sukker i en kjele. Etter fem minutter heller du sagogrynene i en sil, deretter over i kokosmelken. Koke videre på lav varme i åtte minutter, trekk kjelen av varmen og la den trekke til romtemperatur før den avkjøles tildekket i kjøleskap. Her stivner den noe, så man kan eventuelt bruke en skje melk til å slå den litt løs før servering.
  • Toppe sagogrynene med dine favorittfrukter marinert i limesukker og koriander.

Fritert ris:

  • Spre vanlig kokt jasminris ut på bakepapir og la stå i ovn på 70 grader til det er knusktørt, cirka tre timer.
  • Varme opp en kjele med solsikkeolje til 190 grader. Hell i risen og la den blåse seg opp (cirka fem–seks sekunder) før den løftes ut på kjøkkenpapir slik at oljen trekker ut.

Limemarinert mango:

  • Riv det ytterste grønne skallet av en lime. Blande dette med sukker og kna det hardt sammen med fingertuppene – eller aller helst i en morter. Sukkeret blir nå mykt, grønt og fantastisk godt på mango.
  • Dryss over rikelig med limesukker på mangoen før den legges på den kalde kokos-sagogrøten.
  • Dryss over fritert ris.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk