Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Kokos-sago med limemarinert mango og sprø ris

Dette er perfekte retter til en varm sommerdag
Oppskrift på kokos-sago med limemarinert mango og sprø ris

Oppskrift på kokos-sago med limemarinert mango og sprø ris

-
+

Kokos-sago med limemarinert mango og sprø ris

  • 0.5 l vann
  • 50 g sagogryn
  • 2 dl melk
  • 3 dl kokosmelk
  • 50 g sukker
  • 2 stk mango
  • 1 stk lime
  • 50 g sukker
  • 100 g kokt jasminris
  • 1 dl solsikkeolje

Slik gjør du:

  • Kok opp vann, hell i sagogryn og la koke i seks minutter (grynene vil beholde den runde fasongen).
  • Samtidig som sagogrynene koker, kok opp melk, kokosmelk og sukker i en kjele. Etter fem minutter heller du sagogrynene i en sil, deretter over i kokosmelken. Koke videre på lav varme i åtte minutter, trekk kjelen av varmen og la den trekke til romtemperatur før den avkjøles tildekket i kjøleskap. Her stivner den noe, så man kan eventuelt bruke en skje melk til å slå den litt løs før servering.
  • Toppe sagogrynene med dine favorittfrukter marinert i limesukker og koriander.

Fritert ris:

  • Spre vanlig kokt jasminris ut på bakepapir og la stå i ovn på 70 grader til det er knusktørt, cirka tre timer.
  • Varme opp en kjele med solsikkeolje til 190 grader. Hell i risen og la den blåse seg opp (cirka fem–seks sekunder) før den løftes ut på kjøkkenpapir slik at oljen trekker ut.

Limemarinert mango:

  • Riv det ytterste grønne skallet av en lime. Blande dette med sukker og kna det hardt sammen med fingertuppene – eller aller helst i en morter. Sukkeret blir nå mykt, grønt og fantastisk godt på mango.
  • Dryss over rikelig med limesukker på mangoen før den legges på den kalde kokos-sagogrøten.
  • Dryss over fritert ris.