Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sommermat

Melonsalat med glasert svinekotelett og spicy dressing

Dette er perfekte retter til en varm sommerdag

Oppskrift på melonsalat med glasert svinekotelett og spicy dressing

-
+

Kjøtt

  • 5 stk nakkekoteletter
  • 2 ss olje
  • 4 ss hoisinsaus
  • 4 ss knuste peanøtter/sprøstekt løk

Spicy dressing

  • 4 ss kokosmasse
  • 1 klype salt
  • 1 ss sriracha
  • 2 ss sukker
  • 4 ss fiskesaus
  • 1 ts flaksalt
  • 8 ss friskpresset limejuice (2-3 lime)

Salat

  • 0.5 vannmelon (ca 1.5 kg)
  • 1 stk moden mango
  • 1 stk rød chili (spice etter smak)
  • 20 stk mynteblader
  • 0.25 potte frisk koriander
  • 4 stk vårløk

Slik gjør du:

  • Gni inn kjøttet med olje og litt salt, og grill på en god og varm grill til kotelettene har fått en tydelig grillskorpe og smak. Kjøttet skal være medium pluss (minst 68 grader i kjernen).
  • La hvile i fem minutter, skjær i biter/skiver og hell over hoisinsaus og knuste peanøtter og/eller sprøstekt løk.

Spicy dressing:

Rist kokosmassen til den er gyllen i en varm og tørr stekepanne. (Spar litt tørt som drysses over salaten til slutt.)

Bland kokosen med sukker, sriracha, fiskesaus, salt og limejuice.

Salat:

  • Skrell og kutt mango og melon i store terninger, cirka 3x3 centimeter.
  • Finsnitt chilien og hakk vårløk, mynte og koriander og legg alt på et fat.
  • Hell over den spicy dressingen og vend forsiktig rundt et par ganger. Dryss på den ristede kokosen.
  • Serveres straks med kjøttet ved av siden eller på toppen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk