Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Søndagsmiddag

Kefir panna cotta med blåbær

Oppskrift: Panna cotta med kefir og blåbær fra Bent Stiansens

Oppskrift: Panna cotta med kefir og blåbær fra Bent Stiansens "Søndagsmiddag"

-
+

Panna Cotta

  • 5.00 stk Gelatinplater
  • 2.00 dl Fløte
  • 150.00 g Sukker
  • 1.00 stk Vaniljestang
  • 8.00 dl Kefir

Blåbærsuppe

  • 500.00 g Blåbær
  • 1.00 dl Eplemost
  • 100.00 g Sukker
  • 0.25 dl Sitronsaft

Ved å bruke kefir i panna cottaen blir desserten mager og sunn.

Blåbærsuppen kan lages tre dager før gjestene kommer.

Panna cottaen må lages minst et døgn før servering.

Legg gelatinplatene i kaldt vann slik at de bløtes opp.

Del vaniljestangen i to på  langs og skrap ut frøene.

Kok opp fløte med sukker og vanilje, både frøene og stangen.

Sil av vannet fra gelatinen og la den smelte i den varme vaniljefløten.

La fløten avkjøles i 10 minutter og tilsett kefir, eventuelt yoghurt naturell.

Fordel panna cotta-smeten i porsjonsglass, og sett glassene kaldt natten over slik at de stivner.

Konsistensen på panna cotta skal værelitt dissete.

Hell blåbærsuppe på panna cottaen ved servering.

Kjør alle ingrediensene i en blender til en puré og sil suppen gjennom en sikt. Serveres iskald med kefir panna cotta.

Har du ikke blåbær, er rørte multer et godt høstlig alternativ. En kompott på sure kirsebær smaker også godt.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner