Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sørstatsmat

Chocolate chip cookies

Oppskrift på chocolate chip cookies

-
+

Cookies

  • 100.00 g brunt sukker
  • 100.00 g sukker
  • 160.00 g smør
  • 1.00 stk egg
  • 230.00 g hvetemel
  • 0.50 ts natron
  • 0.50 ts salt
  • 270.00 g hakket sjokolade i småbiter
  • ristede pekan- eller valnøtter (valgfritt)

Gir 24 cookies

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader. 
  • Bland alt sukker og smør til en masse i en kjøkkenmaskin, ikke for lenge – kun til smørklumpene er borte. 
  • Tilsett egg, skrap bollen slik at alle ingrediensene er med, og bland igjen. 
  • Tilsett mel, natron og salt, skrap bollen og tilsett sjokoladebiter. 
  • Del deigen i kuler. For små cookies: 1 teskje. Store: 1 spiseskje. Viktig: Ikke press kulene flate, det skjer naturlig når de stekes i ovnen. Legg kulene på et bakepapir på stekebrett, og stek i ovnen. 
  • Steketiden avhenger av størrelsen. Ekte amerikanere liker sine cookies myke i midten og sprø i kantene. De skal være litt bløte i midten når du tar dem ut av ovnen, men ikke klissete.
  • Avkjøl på brettet.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner