Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sørstatsmat

Cowboy-kaviar

Barbecue-måneden er i gang
Oppskrift på cowboy-kaviar

Oppskrift på cowboy-kaviar

-
+

Salat

  • 3.00 dl black-eyed peas
  • 1.00 stk rød paprika
  • 1.00 stk grønn paprika
  • 1.00 stk rødløk
  • 3.00 stk stenger stangselleri
  • 1.00 stk liten boks mais
  • fersk koriander

Vinaigrette

  • 1.00 stk sitron eller lime
  • god olivenolje
  • 3.00 ss sukker
  • salt og pepper

Texas-rett oppfunnet av Helen Corbett, en New York-kvinne som bodde i Texas i 40 år. Hun kalte bønnesalaten cowboy-kaviar, som et lite spark til østkystens finere kretser.

Slik gjør du

  • Legg bønnene i kaldt vann over natten.
  • Sil av vannet. Småkok bønnene til de er myke, men ikke har gått i oppløsning.
  • Tilsett kaldt vann for å kjøle ned bønnene og stoppe kokeprosessen.
  • Når de er kalde, fjerner du alt vann og legger dem på kjøl. 
  • Finkutt grønnsakene i samme størrelse som bønnene.
  • Skrell gjerne av den tykkeste stangselleri-delen før du kutter den opp. 

Vinaigrette

  • Press saften fra sitronen, bland med olivenolje, sukker, salt og pepper.
  • Her trenger du mye vinaigrette. Den skal være søt, salt og syrlig – juster etter ønske. 
  • Server salaten kjølig, men ikke kald.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner