Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sørstatsmat

Shrimps & Grits

– Dere forbinder sikkert ikke Texas med reker?
Oppskrift på shrimps & grits

Oppskrift på shrimps & grits

-
+

Shrimps & grits

  • 14.00 stk store saltvannsreker (rå, uten skall)
  • 2.00 dl grits eller grov polenta
  • 6.00 dl grønnsaksbuljong
  • 4.00 ss kremfløte
  • 5.00 ss moden cheddar, revet
  • 1.00 dl Valentina-saus eller annen «mild» hot sauce
  • 1.00 dl hvitvin
  • salt og pepper
  • koriander eller persille

Shrimps & Grits er en maisgrøt med ost og reker, en typisk sørstatsrett basert på grovmalte maisgryn hvor det ytre maisskallet er fjernet ved hjelp av lut. Se etter «corn grits» i innvandrerbutikker. Det er mulig å bruke grov polenta, men koketiden kan da variere noe.

Slik gjør du

  • Krydre rekene med salt og pepper og stek på høy temperatur i panne eller på grill. Legg til side.
  • Kok grits i 20–30 minutter eller til grøten er passe tykk. Ha i kremfløte og cheddar. Rør om. Hold varm.
  • Til sausen koker du inn hvitvinen til cirka halvparten er igjen. Hell i Valentina-sausen. Hold varm.
  • Ha grøten i en dyp tallerken. Legg rekene på toppen og sausen rundt. Pynt med koriander eller persille.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner