Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Bønner

Grisegodt
Angela Taliaferros oppskrift på bønner

Angela Taliaferros oppskrift på bønner

-
+

Bønner

  • 0.50 l tørkede bønner
  • 1.00 stor løk
  • litt salt
  • litt jalapeñoeddik
  • finhakket jalapeño
  • 1.00 stekt paprika
  • noen fedd stekt hvitløk
  • ferske urter: koriander, persille eller timian

Slik gjør du

  • Bruk f.eks pinto, svarte og kidneybønner. Kjøp noen tørkede bønner fra grønnsaksbutikken, helst dyrket i Tyrkia, Spania eller Sør-Amerika. Skyll godt. Legg i en stor bolle og la vannet dekke godt. Bønnene må stå i vann hele natten.
  • Dagen etter: Hakk opp løk og tilsett i kjele med bønnene. Småkok på lav varme til alle bønnene er ferdige (myke, men ikke sprukne). Vær tålmodig - det kan ta 2-4 timer. Når bønnene er ferdigkokt, tilsett salt, jalapeño, paprika, hvitløk og urter.