Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Arancini

-
+

Arancini

  • 600 g rester av risotto
  • 50 g mel
  • 2 stk egg
  • 50 g panko
  • olje til fritering

Slik gjør du:

  • Bruk hendene og form runde baller av risotto-restene – omtrent som en golfball i størrelse.
  • Vend de først i mel, deretter egg og til slutt i panko.
  • Varm opp oljen til 170 grader og friter risotto-ballene i syv–åtte minutter til de har fått en gyllen farge.
  • Ha de så over på et stekebrett og la de renne av seg.
  • Server de nyfriterte og varme med en saus eller dipp. Du kan bruke en chilimajones, rømme med urter, en spicy tomatsaus, et glass med aivar eller noe annet som måtte friste.
  • Dypp de i sausen, dryss over litt parmesan og hugg innpå. Nydelig som snacks før en middag eller foran tv-en.