Del opp landbrød i passe store og gjerne ujevne biter og ha de i en arbeidsbolle sammen med en dæsj olivenolje og noen klyper salt.
Bland alt sammen og legg brødbitene utover et stekebrett med bakepapir.
Stekes på 190 grader i noen minutter, til de er gylne og passe sprø.
Riv salaten i grove biter, del kyllingen i passe store biter og kutt parmesan i tynne skiver.
Fordel salat, kylling, parmesan og krutonger utover tallerkener.
Ha så over rause klatter med dressing.
Slik gjør du:
Rist fennikelfrø, korianderfrø og pepper i en tørr panne til det begynner å lukte godt og det så vidt ryker. Hell frøene i en morter, la de kjøle seg ned i et par minutter og mos de til grovt pulver.
Hell dette så over i en arbeidsbolle og bland inn sukker og timian. Riv skallet til to sitroner og ha det sammen med krydderet. Husk å vask sitronene først, og helst bruk økologiske.
Skvis over saften til en halv sitron, ha i sennep og deretter olivenolje. Bland alt sammen.
Legg kyllingen med brystet ned. Bruk en kraftig kniv og skjær langs ryggraden på begge sider slik at den kan fjernes. Tørk over kyllingen med tørkepapir.
Dryss salt jevn over hele innsiden av kyllingen og smør på et tynt lag med marinaden. Spar mesteparten til skinnsiden.
Snu kyllingen og lek kiropraktor ved å legge begge håndflatene over brystet og press hardt ned så kyllingen flater seg ut. Ha den over i en egnet ildfast form eller på et stekebrett. Dryss salt jevnt over utsiden av kyllingen og smør deretter marinaden over det hele.
Sett kyllingen inn i ovnen på 190 grader varmluft. Stekes i 45–55 minutter, til gjennomstekt. Omtrent halvveis tar du ut kyllingen og pensler over væsken som har lagt seg i formen.
Kyllingen er ferdig når kjernetemperaturen er 60 grader.
La kyllingen hvile minst 15 minutter før du begynner å dele den opp til salaten.
Slik gjør du:
Finhakk hvitløk og ansjos.
Ha romtempererte eggeplommer i en arbeidsbolle sammen med sennep og finhakket hvitløk.
Pisk dette sammen og spe gradvis i solsikkeoljen og deretter olivenoljen.
Vend inn ansjos, worcestershiresaus og finrevet parmesan.