Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Ceviche i hjertesalat

Ceviche gjør deg rask til bens og kvikk til sinns

-
+

Ceviche i hjertesalat

  • 400 g kveite
  • 8 stk lime
  • 14 stk blader hjertesalat
  • guacamole (se oppskrift)
  • chilimajones
  • fritert mais
  • koriander

Guacamole

  • 2 stk avocado
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk rød chili
  • 0.5 stk rødløk
  • 100 g kokte hvite bønner
  • 1 stk lime
  • 0.5 bunt koriander
  • olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Del fisken i terninger, noe rundt 2 x 2 centimeter. Om bitene er for små, mister fisken all tekstur og det er ikke ønskelig.
  • Ha fisken i en arbeidsbolle, dryss over litt salt og skvis over saften til åtte lime eller til all fisken er dekket. Settes i kjøleskap i minimum 30 minutter.
  • Når fisken er klar, heller du av den resterende limejuicen.
  • Skyll og tørk hjertesalat.
  • Finn frem et blad hjertesalat og dekk bunnen med guacamole. Legg over et par fiskebiter og noen klatter med chilimajones. Toppes med et par blader koriander og litt fritert mais fra nærbutikkens salatavdeling for krønsj.
  • Hugg innpå!

Guacamole

  • Del avokadoen i to, fjern steinen og skrap innholdet over i en arbeidsbolle.
  • De ferdigkokte bønnene skyller du i kaldt vann før du har de over i bollen med avokado.
  • Mos alt sammen med en gaffel.
  • Del chilien i to, fjern steinene og finhakk chili, hvitløk, rødløk og koriander. Vend inn i avokado- og bønneblandingen.
  • Skvis over saften av én lime og vend inn litt god olivenolje. Smak til med salt og pepper.