Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Curryketchup

-
+

Curryketchup

  • 3 ss finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk kanelstang
  • 1 ss currypulver
  • 1 ts paprikapulver
  • .5 ts chilipulver
  • 1 ts worcestershiresaus
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 stk boks finhakkede tomater
  • 1.5 dl grønnsakskraft

Slik gjør du:

  • Finn frem en egnet kasserolle, tilsett litt olje og fres løken i noen minutter på middels varme til den er blank. Ha i hvitløk og fres videre i et par minutter.
  • Bland inn det brune sukkeret og fres videre i fem minutter.
  • Tilsett kanelstang, currypulver, paprikapulver, chilipulver og worcestershiresaus og gi det et lite minutt til du kjenner duften brer seg.
  • Tilsett så tomatpure, eplesidereddik, finhakkede tomater og grønnsakkraft og la koke på middels varme i 20–30 minutter, til du har fått en fin tykkelse på sausen.
  • Ta ut kanelstangen og bruk en blender eller stavmikser og kjør den glatt.
  • La sausen kjøle seg ned før du har den over på en ren og lufttett beholder. Den holder seg fint i flere uker i kjøleskapet.
  • Hell curryketchupen over de ferdigstekte pølsene og dryss deretter over litt ekstra currypulver. Server med pommes frites.