Del hummeren i to på langs med en solid kniv og plukk ut alt kjøttet.
Bruk en nøtteknekker til klørne og pass på at ingenting går til spille.
Del så opp kjøttet i grove biter.
Sett ovnen på 180 grader. Pensle innsiden av brioche-brødene med brunet smør og varm dem i ovnen i cirka fem minutter.
Varm opp resten av det brunede smøret i en kasserolle på middels varme, ha i hummerkjøttet og skru ned varmen. Kjøttet skal ikke steke, men bare forsiktig varmes opp.
Ta hummerkjøttet over i en arbeidsbolle og vend inn majones til du har en kremet blanding. Jeg tør ikke si nøyaktig hvor mye du trenger, det tar du på gefühlen.
Finhakk stangselleri, sjalottløk og gressløk, grovhakk dill og vend inn ønsket mengde. Smak til blandingen med salt og eventuelt en skvis sitron.
Legg brioche-brødene utover og fyll dem med hummerblandingen. Pynt med litt urter og hugg innpå sammen med salt Sørlandschips. Litt sitron på siden til å skvise over er aldri feil.
Sitronmajones
Sørg for at eggeplommen, sennepen og oljen holder romtemperatur før du begynner.
Rør sammen finhakket hvitløk, sennep og eggeplomme i en arbeidsbolle.
Pisk inn solsikkeoljen forsiktig og gradvis til du ser at du får en emulsjon.
Pisk så inn resten av solsikkeoljen og olivenoljen. Skvis over saften fra en halv sitron og smak til med salt og pepper.
Brunet smør
Smelt smøret på middels høy varme. Rør jevnlig.
Etter hvert vil du se at fargen blir mer og mer nøttebrun, og lukten vil også bære preg av nøtter. Da tar du kjelen av varmen.
Hell så det nøttebrune smøret forsiktig over i et litermål uten at de brente melkeproteinene følger med. Du kan også bruke en finmasket sil til dette.
Smøret du sitter igjen med, har en nydelig og karakteristisk smak og et vidt bruksmål. Nydelig til fisk ispedd friske urter og soyasaus, knallgodt å blande inn i en potetmos, eller som her: til å lune hummer.
Etter hvert som du får teken, kjører du smøret på maks varme, pisker iherdig og har ferdig brunet smør på under minuttet.