Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Minestrone

Alt blir bedre når italienerne er involvert – også suppe

-
+

Minestrone

  • 1 stk gul løk
  • 1 stk stangselleri
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 3 stk kvaster rosmarin
  • 1 ss tomatpuré
  • 100 g nduja
  • 400 g knuste tomater
  • 1 l kyllingkraft
  • 1 l vann
  • 100 g tørre cannellinibønner
  • 250 g pasta
  • 100 g grønnkål

Slik gjør du

  • Kvelden før du skal lage suppen legger du bønnene i en skål med kaldt vann i kjøleskapet. Om du bruker ferdig kokte bønner: bruk 250 gram. Disse tilsettes i så fall helt til slutt i kokeprosessen.
  • Finhakk løk, stangselleri, gulrot og hvitløk.
  • Varm opp olivenolje i en egnet gryte og tilsett de finhakkede grønnsakene og rosmarin. Fres dette i 15 minutter, til det blir blankt. Ta ut rosmarinen og kast den.
  • Ha i tomatpure og nduja og fres videre i fem minutter.
  • Hell så over de knuste tomatene, kyllingkraft og vann og smak til med salt. Ha deretter i bønnene og kok disse på lav varme under lokk i én time.
  • Fjern stilken på grønnkålen og riv bladene i grove biter.
  • Ha i pasta og kok videre etter anvisning på pakken. Et par minutter før pastaen er ferdig, har du i grønnkålen.
  • Server suppen i dype skåler, riv over parmesan og sett frem noe godt brød og grissini.