Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Pannestekt skrei

Slik lager du fersk skrei med soyanøttesmør

-
+

Pannestekt skrei

  • 800 g skreifilet
  • grovt salt
  • smør

Slik gjør du

  • Dekk fisken med grovt salt og la ligge et kvarters tid. Skyll fisken godt og tørk den med tørkepapir.
  • Varm opp en egnet stekepanne, ha i litt stekeolje og legg deretter i fisken med skinnsiden ned. Press fisken litt ned så skinnet kommer i kontakt med pannen.
  • La fisken steke uten at du flytter på den til du ser at den er nesten 2/3 gjennomstekt. Snu deretter fisken og ha i en raus klatt med smør.
  • Hold stekepannen litt på skrå samtidig som du øser smøret over fisken.
  • Ta pannen av varmen og la fisken hvile litt før du anretter på varme tallerkener.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen