Skyll skjellene godt under rennende kaldt vann. Det kan være litt sand i skjellene som du ikke ønsker å få med i den ferdige retten. Kast knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når du klemmer dem sammen.
Kutt opp skinken i mindre biter og stek i litt olje i en panne på middels varme til sprøstekt. Legg over på tørkepapir så den kan renne av seg.
Kok opp vann til pasta. Husk å salte vannet. Kok pastaen etter anvisning, sil av vannet når den er al dente, og vend inn litt olivenolje.
Sleng litt mer olivenolje i pannen du stekte skinken i, og fres finhakket sjalottløk og hvitløk blankt. Legg i skjellene, tilsett vin og la småkoke under lokk i fire–fem minutter til alle skjellene har åpnet seg.
Aller best blir det om du nå vender pastaen inn i skjellene og blander alt godt sammen, men det går også fint om du fordeler pastaen i dype tallerkener og heller over skjell og kraft fra pannen.