Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Pasta vongole

Lag feriefavoritten pasta vongole hjemme på kjøkkenet

-
+

Pasta vongole

  • 1 kg hjerteskjell
  • 2 dl hvitvin
  • 100 g spekeskinke
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • en neve finhakket bladpersille
  • en neve grovhakkede salte mandler
  • 400 g tørket pasta
  • god olivenolje
  • sitron
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skyll skjellene godt under rennende kaldt vann. Det kan være litt sand i skjellene som du ikke ønsker å få med i den ferdige retten. Kast knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når du klemmer dem sammen.
  • Kutt opp skinken i mindre biter og stek i litt olje i en panne på middels varme til sprøstekt. Legg over på tørkepapir så den kan renne av seg.
  • Kok opp vann til pasta. Husk å salte vannet. Kok pastaen etter anvisning, sil av vannet når den er al dente, og vend inn litt olivenolje.
  • Sleng litt mer olivenolje i pannen du stekte skinken i, og fres finhakket sjalottløk og hvitløk blankt. Legg i skjellene, tilsett vin og la småkoke under lokk i fire–fem minutter til alle skjellene har åpnet seg.
  • Aller best blir det om du nå vender pastaen inn i skjellene og blander alt godt sammen, men det går også fint om du fordeler pastaen i dype tallerkener og heller over skjell og kraft fra pannen.
  • Dryss så over skinke, bladpersille og mandler.
  • Hugg innpå før det blir kaldt!