Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Sikori med pære, fiken og feta

-
+

Sikori med pære, fiken og feta

  • 300 g sikori
  • 2 stk store pærer
  • 12 stk ferske fiken
  • fetaost
  • 100 g assorterte nøtter
  • 2 ss honning

Dressing

  • 1 ss sennep
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss timian
  • olivenolje

Slik gjør du

  • Vask sikorisalaten, løsne alle bladene fra hverandre og fordel de utover et stort serveringsfat.
  • Kutt av bunnen på pærene og kutt den i tynne skiver med en mandolin eller skarp kniv og bland det inn med sikorisalaten. Dersom pæren har en tydelig kjerne fjernes denne fra skivene.
  • Del fiken i fire og fordel utover fatet sammen med fetaost revet i biter.
  • Ha nøtter og to spiseskjeer honning i en panne og vent til honningen bobler. Da rører du alt godt sammen og heller blandingen over på et bakepapir. Dryss over grovt havsalt.
  • Dryss så nøttene over salaten.

Dressing

  • Pisk sammen sennep, honning og sitronsaft og spe inn olje til du har en dressing. Smak til og tilsett timian.
  • Hell dressingen over salaten og pynt med noen timiankvaster.