Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Soyanøttesmør

Slik lager du fersk skrei med soyanøttesmør

-
+

Soyanøttesmør

  • 150 g smør
  • 0.5 dl soyasaus
  • 1 ss finhakket løk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss finhakket gressløk
  • 1 ss små kapers
  • 2 stk finhakkede hvitløksfedd
  • 2 ts finhakket ingefær

Slik gjør du

  • Ha smøret i en liten kjele og smelt dette på høy varme samtidig som du rører hele tiden. Smøret vil relativt raskt få en nøttebrun farge og lukten vil bre seg.
  • Ta smøret av varmen, og hell over soyasausen. Gjør det gradvis og smak underveis. Sausen skal være salt, men ikke ramsalt.
  • Skyll kapers, finhakk alle de andre ingrediensene og hell alt over i soyasmøret.
  • Server aller helst umiddelbart, men ved behov kan sausen stå på lav varme til alt annet er klart.