Slik gjør du:
- Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Bruk aller helst en du har laget selv eller en god ferdiglaget variant. Du kan også bruke kraft laget på grønnsaker, sopp eller kalv.
- Hell olivenoljen over i en dyp og vid stekepanne, og når den er varm tilsetter du risen og soppen. La dette steke i et par minutter.
- Tilsett vinen og kok dette helt inn.
- Spe så gradvis inn kraften mens du rører i ny og ne. Viktig at det alltid er godt med væske.
- Etter rundt 20 minutter skal risen være mør, men samtidig ha litt tyggemotstand.
- Trekk risen vekk fra varmen. Riv over parmesan, dryss over rosmarin og ha i smøret. Legg på lokk og la stå i fem minutter.
- Rør så det hele sammen, dryss over litt olivenolje og smak til med salt.
- Hell risottoen over i dype tallerkener og server med noen brødpinner og snasen rødvin. Litt ekstra parmesan helt til slutt er aldri feil.