Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Steinsopprisotto

-
+

Steinsopprisotto

  • 400 g risottoris
  • 40 g tørket steinsopp
  • 1 dl olivenolje
  • 4 dl hvitvin
  • 1.5 l kyllingkraft
  • en neve finhakket rosmarin
  • 100 g parmesan
  • 50 g smør
  • salt

Slik gjør du:

  • Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Bruk aller helst en du har laget selv eller en god ferdiglaget variant. Du kan også bruke kraft laget på grønnsaker, sopp eller kalv.
  • Hell olivenoljen over i en dyp og vid stekepanne, og når den er varm tilsetter du risen og soppen. La dette steke i et par minutter.
  • Tilsett vinen og kok dette helt inn.
  • Spe så gradvis inn kraften mens du rører i ny og ne. Viktig at det alltid er godt med væske.
  • Etter rundt 20 minutter skal risen være mør, men samtidig ha litt tyggemotstand.
  • Trekk risen vekk fra varmen. Riv over parmesan, dryss over rosmarin og ha i smøret. Legg på lokk og la stå i fem minutter.
  • Rør så det hele sammen, dryss over litt olivenolje og smak til med salt.
  • Hell risottoen over i dype tallerkener og server med noen brødpinner og snasen rødvin. Litt ekstra parmesan helt til slutt er aldri feil.