Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Surkål

-
+

Surkål

  • 1 kg finkuttet hodekål
  • 2 stk syrlige epler
  • 1 ss salt
  • 2 ss karve
  • 3 ss sukker
  • 4 dl kyllingkraft
  • 1 dl eplesidereddik
  • litt nykvernet pepper

Slik gjør du:

  • Del kålen i to og fjern den harde stammen. Finsnitt resten.
  • Eplene deles i to så kjernen kan fjernes. Resten kan finkuttes eller raspes med rivjern.
  • Legg kål, epler, salt, sukker, karve og pepper i en egnet kjele og bland det hele sammen.
  • Hell over kyllingkraft og eddik, gi det et oppkok og la koke under lokk på svak varme i minst to timer, men gjerne mer.
  • Jeg synes lukten er fantastisk og smaken himmelsk. Om du lager denne på julaften, er det godt å tilsette litt ribbefett mot slutten.
  • Server de stekte pølsene med flere varianter av sennep og en raus porsjon surkål.