Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Tomat- og burratasalat

Tre smakfulle salater til sommerens grillmat

-
+

Tomat- og burratasalat

  • 500 g assorterte tomater
  • 250 g burrata
  • en potte basilikum
  • en pakke bladpersille
  • 2 stk hvitløksfedd
  • zest fra 1/2 sitron
  • 50 g svart oliven
  • god olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Finhakk basilikum, bladpersille, hvitløk og svart oliven uten stein. Ha alt i en arbeidsbolle sammen med zesten fra en halv sitron.
  • Hell over skikkelig god olivenolje til du har en saus. Smak til med salt pepper.
  • Jeg synes det ser finest ut dersom det benyttes store og små tomater, og gjerne med forskjellige farger. Del de store i skiver og de små på langs, og legg det pent utover et fat.
  • Legg burrataen på tomatene og hell over urtemiksen.