Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres bakeskole

Fransk brioche

Oppskrift på fransk brioche av Sverre Sætre

Oppskrift på fransk brioche av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 0.50 dl h-melk (ca. 25 °C)
  • 20.00 g fersk gjær
  • 60.00 g sukker
  • 500.00 g siktet hvetemel
  • 5.00 stk egg
  • 0.50 ts salt
  • 150.00 g romtemperert usaltet smør i terninger
  • 1.00 stk egg til pensling

Brioche er hvetebollenes sofistikerte franske fetter.

SLIK GJØR DU

Rør gjæren ut i melken. Bland sukker, hvetemel, egg og salt i en kjøkkenmaskin (cirka ti minutter på lav til middels hastighet), eller elt godt for hånd. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse. Dette tar cirka én time. Elt så smøret inn deigen. Kna sammen og rull boller av deigen. Du kan også dele deigen i fire og rulle ut boller som du legger ned i brødformen etter hverandre før siste runde med heving. Dekk med et klede eller med plast og hev til dobbel størrelse, cirka én time. Sett briochen i varm stekeovn på 180 grader og stek til den er gylden (cirka 35 minutter). Avkjøl og dryss med melis før servering.